Copyright 2024 - Klassisk smisk, modern värdegrund

Rotting

Rottingen förekommer i många gamla filmer och har säkert inspirerat många smiskintresserad genom att bli deras första kontakt med smiskvärlden. Som redskap är rottingen lite speciellt, då dess målgrupp nästan uteslutande är utövare som vill att det ska göra ont. Visst kan man slå väldigt lätta slag med rottingen, men vanligen görs det mest för att retas. Det finns många skräckhistorier om hur rottingen använts för hemska kroppsstraff i exempelvis Singapore och dessa ska inte bortses ifrån,  men majoriteten av utövare ägnar sig inte åt den sortens sessioner. En rotting behöver bara användas genom att snärta med handleden, inte mer.

 

För en demonstration, gå till 2.20 i följande filmklipp. Material varierar beroende på var man köper rottingen och alla är inte lika hållbara. Den understa rottingen gick tyvärr sönder under en relativt mild session, så jag rekommenderar inte den av säkerhetsskäl. Mina övriga är köpta på bdsmshop.se och har artikelnummer tb15165. 

 

Som jag nämnde i början så är rottingen relativt seriöst som verktyg, men därmed inte sagt att man ska vara onödigt rädd för den. Om den som smiskar är kunnig eller bara inkännande så kan även relativa nybörjare klara redskapet. En sak som dock kan vara lite klurigt är att det är svårt att få en rättvis bild av hur redskapet känns om man provar på sig själv. Prova på din egen hand för att få ett hum om hur den känns. 

 

Ett specialfall av rottingen är loopen, som visas nedan. Gjort av ett böjligt och starkt material så ger loopen en effekt som påminner mycket om vanliga rottingar men kan med fördel användas med den smiskade över knäet. 

f t g m