Copyright 2024 - Klassisk smisk, modern värdegrund

Piskor

Ridpiska

Finns i olika varianter och är tyvärr väldigt starkt kopplat till vaniljporr i mångas ögon. Versionen som du hittar i din lokala sexbutik och kostar 99 kr (överst på bilden nedan) är mest symbolisk, men en riktig ridpiska (mitten, på bilden nedan) med tung flärp ger koncentrerad effekt. Ridpiskan är flexibel så tillvida att den kan både snärta med spetsen och fungera som en kort rotting om man slår med skaftet. 

Längre varianter har inte den flexibiliteten utan fungerar endast som en tunn rotting, men oavsett vilken du väljer så kan du i teorin ha den framme utan att väcka misstankar, bara du kommer på en bra förklaring eller har ett etablerat ridsportsintresse. Ska du skaffa en sådan här så besök en riktig ridsportbutik för att få bäst produkt i förhållande till pris. De finns i olika versioner, som hästintresserade säkert kan gå in på detaljerna för, men köp en som passar era behov. Notera att även om piskan som säljs i erotikbutiker huvudsakligen är till för lättare sexlekar så kan den passa bättre för nybörjare, då en riktig ridpiska kanske är för tuff för vaniljpartners som ställer upp och provar för partnerns skull.

Övriga piskor

Piskan nedan är av typen single tail, just på grund av att den har en pisksvans. Den är inte vidare klassisk utan mer något som kopplas till mainstream BDSM, men är effektiv likväl även om den kräver en lite annan teknik än vad traditionella verktyg vanligen gör. Efter varje snärt samlar man upp flärpen så att varje rapp blir så förutsägbart som möjligt. Psykologiskt gör piskan ett intressant och eggande ljud.

Floggers, är piskor med flera olika pisksvansar och finns i massor med olika material med allt från mocka, till skinn och läder. Tekniken är likartad som för single tail, åtminstone när det gäller grunderna. Sedan 50 Shades of Gray släpptes på bio så har mängden piskor ökat lavinartat, vilket har gjort det tämligen enkelt att hitta sådana i diverse olika prisklasser.   

Piskor

Tawse

Ett mellanting mellan en piska och en paddel så är tawsen ett verktyg som med fördel kan användas för bestraffningar, men kanske inte för myssmisk. Den är lång och låter användaren ta i ordentligt om så önskas, men dess styvhet gör att man inte behöver sikta lika noga som med bälten. Den är inte helt styv men däremot är den tjock och relativt tung, vilket gör stor energiöverföring när den används. Två distinkta delar gör också att känslan blir något annorlunda jämfört med andra liknande läderredskap.

f t g m