Copyright 2024 - Klassisk smisk, modern värdegrund

Guide till första smiskningen

Introduktion

 

Vad det här är:
En sorts "guide" till dig som aldrig smiskat förr och behöver något att orientera dig efter. Kom ihåg att ingen guide är komplett och att alla fungerar olika, vilket betyder att inget du läser här kan sägas med 100% säkerhet.
Gå igenom guiden på följande vis:
Läs dem allmänna råden först.
Läs sedan frågan och försök hitta det alternativ som passar bäst för dig.

 

Allmänt

Smiska någonstans där ljudet inte kommer att ställa till problem för er. Smisk låter, även om vissa redskap är tystare än andra.Se till att ni båda har en gemensam förklaring, sann eller falsk - det bestämmer ni själva, till varför ni befinner er där ni är och gör vad ni gör.  Prova redskapen på dig själv innan du provar på den du ska smiska. Var helt säker på att din partner vill ha smisk och inte bara gör det för din skull. Att få smisk kräver att man är motiverad att ta smisket och den som ställer upp utan egenintresse har låg motivation att ta emot. I bästa fall får han/hon inte ut något av det och i värsta fall blir det en negativ upplevelse.

 

Varför ska du smiska?

För att jag tänder på/gillar att smiska.

Om din främsta anledning är att tillfredställa ett sexuellt/sensuellt smiskbehov så bör du vara väldigt säker på att den du smiskar också delar de motiven, annars finns det ganska stor risk att det slutar illa. Att spontant dra någon över knäet fungerar jättebra... i filmer och noveller men väldigt sällan i verkligheten. Var noga med att ni kommit överens om vad det är som ska hända i förväg innan smiskningen och var noga med att se till att det som ni bestämt är vad som händer och inget annat.

Du behöver inte bygga upp en arsenal av redskap inför första smiskningen och du bör inte heller göra det. Handsmisk och något enkelt redskap är fullt tillräckligt första gången och oftast handen allt du behöver. Plockar du fram massor av redskap så finns det en risk att du skrämmer den du ska smiska.

Ta reda på vilken retorik som fungerar innan du börjar smiska, för alla tycker kanske inte om att bli kallade för en "stygg pojke/flicka". Om din partner också fantiserat än längre tid så vet hen vad som är tändande och vad som är avtändande. Om det du använder helt fel ord så kan det ta partnern helt ur stämningen och då är förmodligen sessionen slut. Vet du inte vad du ska säga så använd inga laddade titlar utan håll dig till personens namn.

I vissa fall kanske det känns naturligt att prova fler verktyg direkt efter ni gjort de överenskomna aktiviteterna, men jag rekommenderar att ni pausar och pratar igenom det som hänt innan ni går vidare. Undantaget är om du får otvetydig positiv feedback, men se till att det inte bara är din tolkning av situationen som är otvetydig genom att fråga först.

Eftersom ni smiskar "för egen njutning" så finns det inget som hindrar att ni ganska snart fortsätter med lite mer avancerade aktiviteter, men ta små steg. Att först smiska lite med handen och sen direkt hämta en rotting eller trädpaddel är inte ett litet steg, så anta inte att den du smiskar kommer att uppskatta det senare bara för att han/hon uppskattar det första.

Smisk känns mer och mer: Uppvärmningssmisk kan vara bra, men kom ihåg att allt du gör läggs på varandra och effekten ökar gradvis allteftersom du smiskar. Förhoppningsvis blir partnern också mer upphetsad och producerar endorfiner, vilket ökar smärttoleransen.

Var väldigt lyhörd och se till att det inte går över från njutning till plåga, vilket är väldigt lätt hänt, i synnerhet om du själv blir mer och mer upphetsad. Det är helt normalt att även du som smiskar är nervös i början och det kanske dröjer några gånger innan du kan släppa nervositeten och njuta fullt ut, men låt inte det hindra dig från att få ut vad du kan av situationen och framförallt lära dig mer.

Gör inget för sakens skull: Tänder du till exempel inte på att ställa den undergivne i skamvrån och den undergiven inte heller gör det, så finns ingen orsak att göra det. Precis som när det gäller sex så finns det en risk att filmer/bilder/texter påverkar din bild av vad som "ska hända" under en smiskning, men utgå ifrån dig själv och din partner när du planerar/genomför smiskningen.

  

För att bestraffa någon för verkliga händelser

Om du och din partner bestämt er för att ingå ett förhållande där den ena har rätt att utdela aga för brott mot regler så är det väldigt viktigt att ni tänkt igenom situationen väldigt noga innan ni sätter igång. Den som underkastar sig måste i princip vilja göra det med 110% säkerhet för att du som dominant ska kunna ta på dig rollen som fostrare.

Första gången du ska smiska i bestraffande syfte så ska det inte vara i bestraffande syfte. Vad jag menar är att första gången så ska det ske på lika villkor och du som dominant ska ha som mål att hitta den undergivnes gränser, inte försöka överträda dem. Hur mycket smisk behövs för att obehag ska uppstå? Ska smisket vara uppfostrande så måste det uppstå obehag annars uteblir den uppfostrande effekten. Hur reagerar den undergivne när du börjar närma dig gränsen för hur mycket han/hon klarar av? Vissa börjar gråta, andra blir arga, vissa sprattlar och andra reagerar inte alls så vidare de inte tillfrågas. Hur reagerar den undergivne på redskapen som du använder och vilket har störst effekt? Anta inte att den du smiskar reagerar likadant som du själv gör på redskapen, utan fråga dig fram och studera den undergivens uttryck om du har möjligheten att göra det.

Om provsmiskningen går bra så kan det vara lämpligt att sätta sig ner och prata igenom exakt vilka rättigheter ni båda har i relationen och vad som ska betraktas som straffbart, samt hur allvarligt brottet är. Basera dessa regler på sådant som den undergivne vill förbättra, inte sådant som du själv anser är fel. Självklart får du ge förslag, men du ska använda den undergivnes önskningar som mål för uppfostran, annars kommer bestraffningen inte att kännas rättvis när den sedan utförs. När du sen smiskar "på riktigt" så MÅSTE du hålla dig till de överenskommelser som ni gjort, annars kommer du förlora den undergivnes förtroende väldigt fort. Den undergivne har i princip genom sitt agerande kontroll över hur mycket smisk som förekommer i relationen, eftersom straff utdelas när reglerna överträds. Om man själv är väldigt angelägen att utdela smisk men det inte har hänt något som behöver bestraffas så är det bättre att i förväg göra en överenskommelse om att oavsett andra brott så får den undergivne smisk en gång i veckan. Detta brukar man kalla "underhållssmisk" och ska inte vara överdrivet hårt utan mer ett sätt att hålla dominansrelationen igång även då den undergivne sköter sig.  

Var rättvis och lyhörd även när du utdelar bestraffningar. Målet är inte att den undergivne ska ligga gråtande i timmar efter du smiskat honom/henne, utan att du ska motverka ett beteende genom att ge ett rättvist och välförtjänt straff som den undergivne ska komma ihåg i efterhand, men straffet ska inte vara hårdare än det behöver vara. 

 

f t g m