Copyright 2024 - Klassisk smisk, modern värdegrund

Partnerguiden

Introduktion

Din partner är intresserad av smisk och vill att du ska vara delaktig i hans/hennes intresse. Först och främst är det viktigt att du inte får panik och att du försöker ha ett öppet sinne. Kom ihåg att din partner just har berättat något som han/hon förmodligen har varit rädd att ta upp och nu i princip har blottat sitt hjärta för dig. Känn dig hedrad av det förtroendet och ta det på allvar.

Du ska veta att det inte är något fel på din partner och att hans/hennes sexualitet är lika naturlig som din egen och att du inte ska döma honom/henne på förhand. Han/hon är lika frisk som du själv och råkar bara ha en mindre vanlig, men fullt lika giltig sexualitet som din egen.

Vad du måste göra nu är att tänka efter noga och fundera på vad det betyder för dig och för din relation till din partner. Oavsett om din partner föredrar att få eller ge smisk, så vill han/hon att du ska vara en del av det hela. Hur stor del, är upp till dig att bestämma i samband med din partner men gör det inte fören du läst igenom hela det här dokumentet. Smiskintresserade finns i många olika former och varje sexualitet är unik, men likväl finns det vissa saker du bör veta för att förstå din partner.

 

Om din partner är dominant(tycker om att ge smisk), läs här:

Oavsett om din partner är socialt dominant eller inte så har han/hon ett intresse av att ge smisk och hoppas att du kan tänka dig att ta emot. Vad du bör känna till är att detta inte alls behöver betyda att din partner är sadist, även om det också kan vara fallet. Hur hårt din partner vill ge smisk kan också variera starkt. Du måste fråga dig själv hur du känner inför tanken på att få smisk av din partner och hur stor del av hans/hennes liv du är redo att ta. Det viktigaste är att du går så långt som du är bekväm med, men inte längre. Om du accepterar din partners intresse och att ta del av det, så måste du vara beredd att säga stopp. Smisk är fullständigt ok på alla sätt och vis, men bara så länge det sker mellan parter som båda uppskattar det som sker och som deltar frivilligt.

Smisk kan innebära allt från några lätta slag på rumpan med bara handen, till hårda rapp med en rotting. Så innan du säger antingen ja eller nej så måste in båda vara överens om vad smisk betyder för er. Prova er fram långsamt och försiktigt och var redo att säga stopp när du inte längre känner att det känns acceptabelt för dig.

Att din partner vill ge dig smisk innebär inte att han/hon anser sig vara bättre än dig eller att han/hon vill bestämma över dig och ditt liv. Vissa smiskintresserade vill dock bestämma över sin partner till en viss del, men långt ifrån alla. Hur stor del din partner vill att smisk ska vara i ert liv vet bara han/hon. Men du får inte låta det bli större en större del än du är redo att acceptera och det måste i slutändan huvudsakligen vara din partner som anpassar sig till dina behov.

Jag har inga svar på frågan om exakt varför din partner tycker om att ge smisk och inte heller vet jag om ni kommer att kunna få en fullgod relation tillsammans, men jag vet att ni har möjlighet att prova.

 

Om din partner är undergiven(tycker om att få smisk), läs här:

Din partner vill att du ska ge honom/henne smisk. Hur hårt och vilken sorts smisk det är som intresserar din partner, det kan jag naturligtvis inte svara på. Vissa undergivna vill att deras partner ska bestämma över dem, men det är inte fallet med alla. Kanske vill din partner ha några slag på stjärten när ni har sex. Kanske vill din partner ha hårt smisk som får honom/henne att gråta, eller nästan vad som helt mellan dessa extremheter. Oavsett hur din partners intresse ser ut så måste du komma ihåg att han/hon inte på något sätt är sjuk. Vilka drivkrafter som finns bakom just din partners undergivenhet, vet bara han/hon och det är något som jag inte kan förklara utan att det blir väldigt generellt och opersonligt. Prata om det och var beredd att ha ett öppet sinne, för det förtjänar din partner verkligen.

Om du går med på att vara en del av din partners smiskintresse så kom ihåg att allt du gör ska vara saker som du är bekväm med. Många som saknar intresset kan känna att det tar emot att göra något som hans/hennes partner får ont av och det är fullt förståligt. Så länge ni samtalar och har en ärlig dialog så är dock risken för att du ska göra något som din partner ogillar, ganska liten. Se till att ni båda vet hur hårt som din partner önskar få smisk och gå så långt du är bekväm med att gå utan att du/din partner känner obehag. Kom ihåg att din partner både kan och kommer att säga ifrån om det blir för hårt. Försök tänka att du gör något som din partner tycker om och försök njuta av din partners njutning även om du inte njuter av själva smisket.

Ingen ska tvinga dig att göra något du inte vill göra, men om du känner lika starkt för din partner som han /hon gör för dig, så gör ett försök och var sen ärlig med vad du känner.

 

 

Allmänna råd

I alla förhållanden finns givande och tagande. Du ska inte behöva känna att du ”offrar” dig för din partner och kanske kan ni behöva komma överens om någon sorts uppgörelse så att ni båda får era fantasier förverkligade. Se dock inte detta som en möjlighet att få vad du vill, utan något som hjälper er att ha ett fortsatt ömsesidigt givande förhållande.

 

Gå inte över dina personliga gränser. Att göra det är skadligt i det långa loppet och du riskerar att tappa respekten för dig själv.

 

Din partner har inte förändrats sedan du fått reda på att han/hon har ett smiskintresse. Kom ihåg att det krävs stort mod och mycket tillit för att avslöja en sådan här hemlighet, så respektera din partners intresse även om du inte förstår det.

 

Frågor, kommentarer och förslag angående den här texten tar jag tacksamt emot. Maila till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

f t g m